You are currently viewing Bomber på Islands Brygge

Bomber på Islands Brygge

D. 7 November 2018, var der foredrag i Kulturhuset, for medlemmer af lokalarkivet, af Niels-Birger Danielsen, som fortalte om anden verdenskrig, og specielt bomberne der faldt over Islands Brygge, d. 27 Januar 1943, ved 17 tiden. Udover foredraget, blev der vist en del billeder fra Bryggen, dagen efter bombardementet. Der blev serveret kaffe og kage, og arrangementet var rigtig vellykket! 🙂

Her er et par, af de mange billeder som blev vist..

Her bliver bomben, som faldt i Gunløgsgade, slæbt ned til havnen, hvor den efter planen skulle sprænges.

Her ser vi bomben, hvor der er blevet anbragt sprængstof, så man kunne uskadeliggøre bomben. Det gik ikke efter planen, da bomben kort efter eksploderede, og tog en stor bid af kajkanten med. Der kom ingen til skade!

Her ser man ødelæggelserne på kajkanten, udfor Gunløgsgade.

Folk er stimlet sammen for at se bomberne og bombekraterne med videre. Det ville nok ikke være gået i dag!

Folk har søgt tilflugt diverse steder, indtil faren var overstået.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.